perjantai 2. elokuuta 2013

Makeannälkä - Ian McEwan


Nimi: Makeannälkä
Kirjailija: Ian McEwan
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 388

Sain vihdoin käsiini uusimman Ian mcEwanin. Kyseinen kirjailija on kuulunut lempikirjailijoihini siitä asti, kun luin hänen Sovitus-romaaninsa, vaikka hänen kirjansa ovatkin välillä hieman outoja, eivätkä loppuratkaisut ainakaan itseäni aina tyydytä. Hänen edellinen kirjansa Polte oli minulle hienoinen pettymys, mutta Makeannälästä pidin paljon enemmän.

Se kertoo Serena Fromesta, joka yliopistossa värvätään brittien MI5:seen töihin historianopettajan toimesta 1970-luvulla. Kylmä sota on parhaillaan käynnissä ja sotaa käydään kaikin tavoin. Serena päätyy osaksi operaatio Makeannälkää, jonka tarkoituksena on kerätä kokoonlupaavia kirjailijoita, jotka valjastetaan kirjoittamaan valtion puolesta. Serena kuitenkin rakastuu kohteeseensa, mikä tuo hänelle suuria ongelmia.

Makeannälkä oli yllättävä tarina. Serena oli hieman naiivi hahmo, jonka ajatuksen kulkua en aina täysin ymmärtänyt. Hänen kirjailijansa Tom Haley taas vaikuttaa hieman uneksivalta ja hieman todellisuudesta irrallaan olevalta, mistä tavallaan pidin, mutta toisaalta taas en.

McEwan kertoo tarinan yhdeltä kannalta, mutta alussa jättäen suuria kysymysmerkkejä asioihin, eikä asioihin saada vastausta ennen viimeisiä lukuja, kuten yleensä. Kirjan loppu kuitenkin yllätti minut täysin ja minulta kesti hetken oikeasti tajuta, että miten se loppui. Mutta tykkäsin tarinasta.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti