perjantai 9. elokuuta 2013

Maya-ennustus - Mario Reading


Nimi: Maya-ennustus
Kirjailija: Mario Reading
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 527

Maya-ennustus on toinen osa Reading Nostradamus-trilogiaa ja se jatkaa tarinaa 5 kuukautta Nostradamuksen ennustusten jälkeen. Ja ylikomisario Calque on jäänyt eläkkeelle poliisivoimista edellisen kirjan tapahtumien seurauksena ja vakoilee nyt Corpus Maleficusta ja sen johtajan taloa, kun asiat alkavat ottaa vauhtia. Ensinnä hän palkkaa ihmisen murtautumaan sisälle ja hakemaan äänittäjän, jonka oli sinne jättänyt, mutta äänittäjän lisäksi hän saa Lamian, joka on Madamen toisiksi vanhin adoptiolapsi ja joka on pettänyt perheensä ja kertoo Calquelle, että Adam Sabir on vaarassa.

Ja menneessään pelastamaan Sabiria he samalla aloittavat pitkän automatkan, joka johtaa heidät kohti Mayojen asuinsijoja kannoillaan Corpus Maleficus, joka haluaa tietää Toisen tulemisen henkilöllisyyden ja estää sen täysin.

Kirja osaa täysin yllättää ja tässä kirjassa saimme enemmän tietoa Corpus Maleficusta ja sen henkilöhahmoista, mutta mietin että miten se sitten aiheuttaa seuraavassa kirjassa ongelmia tiettyjen asioiden takia, jotka tapahtuivat tässä kirjassa. No sen näkee sitten.

Pidin kirjasta, vaikka Sabir ärsytti minua ja mietin koko ajan miten Lamia oli jotenkin todella en oikein osaa kuvailla, ehkä hieman sinisilmäinen ja vähän sokea hahmo, koska mielestäni oli outoa, ettei hän tiennyt muka miten veljensä ajattelivat ja toimivat. Mutta loppu yllätti täysin, vaikka se olisi pitänyt kyllä osittain nähdä.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti