maanantai 19. elokuuta 2013

Perillinen - Christopher Paolini


Nimi: Perillinen
Kirjailija: Christopher Paolini
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 937

Sain vihdoin käsiini Perillinen-sarjan viimeisen osan Perillinen. Edellisen kirjan lukemisesta on jo tähän mennessä kolme vuotta ja ensimmäisen lukemisesta vielä enemmän, mutta onneksi alussa oli kappale, jossa käytiin kaikki menneet tapahtumat, jonka avulla pääsi aika hyvin kärryille tapahtumista.

Kirja jatkaa siitä mihin edellinen jäi, eli vardenit ovat sodassa Galbatroxia vastaan ja vähä vähältä he ottavat haltuunsa Galbatroxin vallan alla olleita kaupunkeja ja etenevät Galbatroxia kohti, vaikka tulevaisuus muuten näyttää huonolta. Eikä ongelmat välillä auta yhtään asiaa.

Jostain syystä en innostunut kirjasta. Se ei ottanut minua mukaansa, vaikka olikin pakko lukea se loppuun asti, mutta koska olin lukenut edelliset osat, niin en voinut jättää tätäkään lukematta. Lisäksi minua hieman häiritsi selvät vaikuttimet TSH:sta. Se ei tosin häirinnyt edellisissä kirjoissa, mutta jostain syystä nyt aloin miettimään sitä erityisen paljon.

Minusta kirjassa oli liikaa taisteluita ja ainakin alussa minulla oli sellainen olo, että kirjaa on venytetty ja osittain myös lopussa, kun asioita jätettiin ärsyttävästi auki tai oikeastaan kerrottiin selvästi "toisesta ehdotuksesta" mutta sitten se toinen ehdotus paljastettiin vasta paljon myöhemmin. Ei kirjan lopussa enää halua mitään arvuutteluleikkejä.

Mutta plussaa siitä, että loppu ei ollut ihan täysin kliseinen kuitenkaan, vaikka yksi tietty asia jäi minua ainakin ärsyttämään. Kokonaisuutena ihan ok, ei mikään maata mullistava ja ihan hyvä päätös sarjalle.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti