lauantai 24. elokuuta 2013

Kolmas antikristus - Mario Reading


Nimi: Kolmas antikristus
Kirjailija: Mario Reading
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 634

Kolmas antikristus on Mario Readingin Nostradamus-trilogian päätösosa. Se jatkaa täsmälleen siitä mihin edellinen kirja jäi, vaikkakin tietty taustatarina hyppääkin aluksi 80-luvulle ja jatkaa siitä sitten eteenpäin kohti nykyaikaa, minne päädytäänkin varsin nopeasti.

Moldovassa eräs mies julistaa olevansa Toinen tuleminen ja saa kerättyään ympärilleen kultin ja lopulta myös tuekseen Corpus Maleficuksen, joka tietää tämän oikeasti olevan kolmas antikristus. Tuelle on vain se ehto, että mies tappaa oikean toisen tulemisen.

Adam Sabir joukkoineen joutuu lähtemään turvapaikastaan ja etsimään uuden, kun kolmannen antikristuksen miehet tavoittavat heidät. He joutuvat pakosalle, ja kaikkien henki on uhattuna, kun Corpus Maleficuksen viimeinen jäsen on heidän kannoillaan tahtoen kostoa kaksoisveljensä kuoleman johdosta.

Kirja oli hyvä, mutta jotenkin odotin hieman erilaista loppua trilogialle. Tuli vähän sellainen olo, että kirjailija on mennyt sieltä helpoimman kautta, vaikka ratkaisut tavallaan olivat hyviä, mutta itselleni tuli niistä jotenkin todella imelä olo. En osaa selittää miksi, mutta näin vain kävi. Vähän sama tunne kun luin Robin Hobbin trilogiat Näkijän taru ja Lordi Kultainen. 4½ hyvää kirjaa ja sitte 1½ todella imelää ja lällyä tarinaa, joka ei varsinaisesti sopinut trilogioiden alkuperäiseen ilmeeseen, mutta valinnat ovat kirjailijoilla, minä vain luen ja kritisoin.

Mielestäni kaksi edellistä kirjaa olivat vain yksinkertaisesti parempia kuin trilogian päätösosa, joka minun mielestä pitäisi kuitenkin olla se huipentuma, jolloin kaikki ratkeaa ja kaikki paljastuu viimein. Mutta tämä jätti minut hieman kylmäksi, vaikka kerronnallisesti olikin hyvä. Mutta nyt on sekin trilogia saatu loppuun, ettei sen kanssa tarvitse enää murehtia.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti