perjantai 2. elokuuta 2013

Aavetyttö - Torey Haydend


Nimi: Aavetyttö
Kirjailija: Torey Hayden
Julkaisuvuosi: 1991
Sivumäärä: 301

Olen pitkän aikaa halunnut lukea Torey Haydenin kirjoja, jotka ovat minulle kuulostaneet aina mielenkiintoisilta. Tosin en ennen edellistä kirjastokertaani ollut koskaan saanut aikaiseksi lainattua niitä. Ja nappasin sitten mukaani Aavetytön, joka kertoo 8-vuotiaasta Jadiesta, joka ei puhu, ei naura, eikä itke, ainakaan koulussa.

Torey kuitenkin saa tytön puhumaan ja puhumattomuuden takaa paljastuu paljon enemmän kuin Torey kuvitteli, vaikka hän ei täysin pääsekkään Jadien ajatusmaailmasta selville ja puhumattomuuden perimmäisistä syistä, vaikkakin kuva alkaa pikku hiljaa hahmottua, eikä se ole ollenkaan kaunis.

Kirjaa lukiessani tuli mieleen, että olinkohan aloittanut hieman väärällä kirjalla Toreyn tuotantoon tutustumisen, koska aihe oli kuitenkin todella rankka ja itseäni sisältö suorastaan etoi välillä. Mutta toisaalta en ehkä vaihtaisi kirjaa toiseen. Jadien tarina kosketti minua ja pidin siitä, että kirjailija kertoi lopussa, että mitä Jadielle kuului kaikkien tapahtumien jälkeen.

Pidin Toreyn tavasta kirjoittaa asiasta. Hän teki sen yksinkertaisesti, eikä alkanut mässäilemään asialla tai kuvaillut tapahtumia dramaattisesti, vaan yksinkertaisesti ja todenmukaisesti, kuten jo kerroin. Kirjan perusteella tulen luultavasti lukemaan myös Toreyn muutkin kirjat joskus lähitulevaisuudessa.

Arvosana: ****

1 kommentti:

  1. Mä luin tämän jokunen viikko sitten, ja pohdin myös, joskohan valitsin ihan parhaan kirjan, jonka kautta tutustua Haydenin tuotantoon. Kelpo kirja kaikkiaan! :)

    VastaaPoista