maanantai 12. elokuuta 2013

Tapaaminen elämän kanssa - Cecelia Ahern


Nimi: Tapaaminen elämän kanssa
Kirjailija: Cecelia Ahern
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 520

Lucy Silchesterillä ei ole mennyt kolmeen vuoteen lainkaan hyvin. Ensin hänen poikaystävänsä jätti hänet, minkä ansiosta hän sai potkut töistään, joutui vuokraamaan itselleen uuden kämpän ja etsimään surkean työpaikan. Eräänä päivänä hän saa kirjeen, jossa hänet kutsutaan tapaamiseen Elämänsä kanssa.

Hän välttelee kutsua kaikin tavoin, kunnes päättää lopulta mennä ja yllättyy. Ja erinäisten tapahtumien kautta elämä päätyy kulkemaan kaikkialle minne Lucykin menee ja kertomaan aina yhden totuuden, kun Lucy valehtelee.

Kirjan alussa minulle jäi jotenki huono kuva kirjasta ja sen hahmoista. En ymmärtänyt Lucya täysin, mutta se onneksi korjaantui aika pian alun jälkeen. Tarina tempaisi minut mukaansa ja luin kirjan sitten yhdeltä istumalta läpi. Onneksi minulla on vielä lomaa jäljellä ja voin tehdä niin, ilman että koulu kärsii. Ja kuten aina nautin Ahernin kirjoista ja hänen kirjoitustyylistään, sekä aiheistaan.

Se että pystyisi tapaamaan oman elämänsä kuulostaa todella jännittävältä ja hieman kutkuttavalta ajatukselta. Minkälainen oma elämäni olisi? Sitä en yhtään osaa sanoa, eikä tarvitsekkaan huolehtia niin kauan kun osaan pitää oman elämäni kunnossa ja järjestyksessä. Loppu oli hivenen kliseinen ja ehkä hieman liian happy-happy-joy-joy minun makuuni, mutta toisaalta kirjan genrelle se oli normaali loppu, joten en valita. Kokonaisuutena pidin kirjasta erittäin paljon.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti