sunnuntai 11. elokuuta 2013

Yösirkus - Erin Morgenstern


Nimi: Yösirkus
Kirjailija: Erin Morgenstern
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 399

Joskus olen onnellinen siitä, että olen mukana lukupiirissä, jossa tulee vastaan uudenlaisia kirjoja itselle. Koska todennäköisesti en olisi koskaan törmännyt tähän kirjaan ilman sitä. Kirjahan siis kertoo sirkuksesta, joka on täysin mustavalkoinen ja se avautuu ainoastaan öisin. Se on ihmeellinen paikka, joka saa monet lumoihinsa ja hurmioon. Mutta sirkuksessa on yksi haitta. Se ilmaantuu paikalle aina yhtäkkiä ja lähteekin samalla tavalla, eikä kukaan tiedä minne se menee, ennen kuin se taas ilmaantuu uuteen paikkaan.


Sirkuksessa on taikuri nimeltä Celia, jonka isä on valinnut mukaan salaperäiseen kilpailuun toista taikuria vastaan. Joka on sattumoisin Marco, joka on sirkuksen omistajan ja alkuperäisen idean keksijän oikea käsi. Yhdessä heidän käsistään tulee toisen toista upeampia luomuksia sirkukseen. Samalla tarinaan punoutuu muita ihmisiä ja muiden elämien kohtaloita ja pian kilpailu ei olekaan enää Celian ja Marcon välinen asia.

Lumouduin kirjasta täysin. Miten ihana ajatus yösirkus olikaan ja vaikka kirjassa olikin aikahyppyjä sinne ja tänne, sekä eri ihmisten näkökulmia, mutta se ei tehnyt kirjasta vaikeasti seurattavaa tai hankala lukuista. Tietenkin aina on vähän sellainen olo kirjan alussa, että mihin ihmeeseen tämä nyt sitten liittyy, kun yhtäkkiä hypätään täysiin toiseen paikkaan ja aikaan, mutta lopussa kaikki kietoutuu nätisti yhteen.

Kuten jo sanoin. Lumouduin kirjasta täysin, enkä olisi halunnut, että kirja loppuu, mutta täytyy sanoa että kirja sai arvoisensa lopun. Tai ainakin itse pidin siitä, vaikka yhden henkilön motiivi mietitytti suuresti, koska se tuli ainakin itselleni hieman puun takaa. Mutta muuten kirja oli aivan loistava.

Arvosana: *****

1 kommentti:

  1. Erin Morgensternin Yösirkus viihdytti minua viikonlopun. Viihdyin sen taianomaisessa maailmassa ja sirkusmiljöössä. Minulla lumous säilyi loppuun asti.

    VastaaPoista