tiistai 30. heinäkuuta 2013

Avaimet onneen - Nora Roberts


Nimi: Avaimet onneen
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 350

Kaipasin jotain kevyttä lukemista, kun olin käymässä kirjastossa ja tämä tuli sitten vastaan. Nora Robertsin Avaimet onneen, joka aloittaa Robertsin uuden Majatalo-trilogian, jonka ensimmäisessä osassa keskitytään arkkitehti-veljeen, joka on ollut ihastunut samaan naiseen lukiosta lähtien, mutta valitettavasti nainen meni naimisiin ja sai kolme lasta, kunnes mies kuoli ja nyt olisi viimein miehen aika tehdä asialle jotain. Tai jotain vihdoin tapahtuisi.

Perinteinen rakkausromaanien juoni siis sävytettynä Robertsin perinteisillä juonenkäänteillä. Tosin olin positiivisesti yllättänyt, kun tämä kirja ei mennytkään sen tavanomaisen juonikaaren mukaan, mikä on mukana melkein jokaisessa Robertsin kirjassa, mutta täytyy sanoa, että arvasin kyllä kirjan tapahtumat aikalailla suoralta kädeltä.

Mutta toisaalta sitä juuri kaipasin. Aivot narikkaan lukemista, jossa ei tarvitse pelätä surullisista lopuista tai siitä, että päähenkilö lähtee täysin väärän ihmisen mukaan, eli siinä mielessä nappi valinta. Ajattelin lukea myös trilogian seuraavat osat, vaikka kaikki pääparit olivat jo ensimmäisessä kirjassa erittäin selvillä. Mutta ei sarjaa voi vain alottaa ja sitte lopettaa kesken. En ainakaan itse pysty siihen.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti