lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kolme muskettisoturia - Alexandre Dumas


Nimi: Kolme muskettisoturia
Kirjailija: Alexandre Dumas
Julkaisuvuosi: 1844
Sivumäärä: 558

Kolme muskettisoturia kertoo nuoren d'Artagnanin tarinan, kun hänen isänsä lähettää hänet Pariisiin muskettisoturien herra de Trevillen oppiin. Poika-rukka joutuu alusta asti hankaluuksiin ja lopulta päätyy saamaan kaksintaisteluhaasteen saman päivän aikana kolmelta hyvin tunnetulta muskettisoturilta Athokselta, Aramikselta ja Porthokselta.

Tapahtumat kuitenkin kääntyvät niin, että d'Artagnanista tulee erittäin läheinen kolmen muskettisoturien kautta ja näiden avulla hän sopeutuu elämään Pariisissa. Pian d'Artagnan sotkeutuu kuitenkin hovin juonitteluihin ja rakastuu palavasti. Mutta miten kaikkien oikein käy?

Rakastuin täysin kirjaan, enkä ymmärrä miksi olen sen joskus kauan sitten jättänyt lukematta. Loppu ei aivan täysin ollut minulle mieleinen, romantikko, kun olen, muta siihen täytyy tyytyä. Varsinkin, kun kirjailija on ollut jo monta vuotta ollut kuolleena.

Välillä tosin säälin d'Artagnania ja tajusin, että hänestä voisi saada aika itsekkään kuvan, vaikka asia ei olekaan niin. Hän oli suosikkihahmoni ja sitten tuli muskettitrio ja d'Artagnanin rakkauden kohde, vaikka tämä ei lopussa oikein ollutkaan oma itsensä tai siis antoi johdatella itseään liikaa.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan, enkä yhtään ihmettele miksi se on klassikoiden listalla.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti