sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Luukaupunki - Cassandra Clare


Nimi: Varjojen kaupunki I: Luukaupunki
Kirjailija: Cassandra Clare
Ilmestymisvuosi: 2007
Sivumäärä: 443


Clary Fray on normaalityttö, tai niin hän ainakin luuli, kunnes joutui todistamaan outoa tapausta, jossa kolme nuorta tappaa yhden pojan. Hän alkaa nähdä asioita, joita hänen ystävänsä ei näe. Kaiken huipuksi hänen äitinsä katoaa salaperäisesti jättäen jälkeen järkyttävän sotkun ja demoneita.

Claryn pelastaa demoneiden hyökkäykseltä Jace Wayland ylimielinen, varjonmetsästäjä, joka on vuoden Clarya vanhempi. Ja kuljettaa hänet instituuttiin, jossa Clary tapaa Alecin, Isabellen ja Hodgen, jotka ovat kaikki varjonmetsästäjiä ja metsästävät demoneita. Clary saa tietää, että vampyyreita, velhoja ja ihmissusia on todella olemassa.

Hän joutuu syvälle alamaailmaan etsiessään äitiään, samalla kun hän huomaa omaavansa tunteita Jacea kohtaan, mutta samalla lapsuuden ystävä ja paras kaveri Simon kertoo omista tunteistaan, joihin Clary ei pysty vastaamaan.

Kirja on täynnä juonenkäänteitä ja yllätyksiä, joita itse en todellakaan osannut odottaa ja paritukset ovat aivan ihania. Clary/Jace ♥ Ja ainakin itse huomaan, että Cassandra Clarella on fanfiction taustaa, koska en ole törmännyt moneenkaan kirjaan, jossa paritetaan kaksi miestä keskenään ♥

Ahmin kirjan melkein yhdeltä istumalta eilen, (jouduin välissä imuroimaan mummolassa) ja rakastuin täysin. Täydellinen juoni ja hahmot! Olen ihan täpinöissäni.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti