sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Artemis Fowl: Atlantiskompleksi - Eoin Colfer


Nimi: Artemis Fowl: Atlantiskompleksi
Kirjailija: Eoin Colfer
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 363

Artemis Fowl on jälleen vauhdissa, tällä kertaa pelastamassa maailmaa. Ei kuulosta kovin hyvältä, mutta silti se on pakko lukea, vaikka takakannenkin teksti kuulostaa jotenkin, en edes tiedä miltä.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ja Artemis on vain vauhdittanut sitä sekaantumalla keijujen taikapuuhiin. Kun hyytelömäiset robotit hyökkäävät Islannin kamaralle täysin odottamatta, keijujen on pakko miettiä tehokkaita parannuskeinoja. Jotain vielä pahempaa on luvassa.

Artemis Fowl muuttuu... KILTIKSI

Puolessa välissä siis paljastuu, että Artemiksella on tauti, jonka ensimmäisenä vaiheena on pelastaa maailma ja toisessa vaiheessa ilmaantuu esiin sivupersoona. Artemiksen tapauksessa Orion, joka on kiltti ja hieman hömppä romantikko, joka sekoilee omiansa.

Kirjassa menee kolme juonta samaan aikaan, mikä on välillä hieman ärsyttävää ja liioiteltua, koska mielestäni Butler-sivujuoni ei ollut ollenkaan tarpeellinen, koska kirja kuitenkin pääasiassa keskittyi pahiksen juonitteluihin ja Artemiksen sairauteen.

Kirjan loppuratkaisu on sinällänä hyvä, vaikka se jättää Artemiksen sairauden kokonaan auki. Emme saa tietää paraniko hän siitä vai ei, mutta kaipa sitä täytyy jotain jättää seuraaviakin kirjoja varten.

Mielestäni ei parhaimpia Colferin kirjoja, eikä parhaimpia Artemi Fowlejakaan, mutta yleisesti ihan hyvä kokonaisuus, vaikka välillä tulikin tunne, että tässä yritetään nyt liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti