sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kolmas merkki - Yrsa Sigurdardottir


Kolmas merkki
Kirjailija: Yrsa Sigurdardottir
Sivumäärä: 384
Julkaisuvuosi: 2007

Saksalainen opiskelija löydetään oudosti tapettuna Reyjkavikin yliopistossa ja Thóra Gudmunsdóttir saa työtehtäväkseen selvittää kuka oikeasti murhasi pojan. Thóra joutuu uppoutumaan noituuden ja inkvisition maailmaan.

Takakannen teksti johtaa taas harhaan. Kuvittelin jälleen kerran kirjan toisenlaiseksi mitä se oikeasti oli, mutta se oli hyvä. Siitä on ollut hieman pitempi aika kun olen mitään trilleriä lukenut ja Kolmas merkki piti ratkaisun käsissään loppuun asti. Tosin en edes yrittänyt arvata kuka murhaaja oikeasti oli, koska olisin kuitenkin arvannut väärin.

Luin kirjan yhdeltä istumalta, kun istuin linkassa 3 ja puoli tuntia, joten aikaa kyllä löytyi, enkä olisi muutenkaan malttanut laskea kirjaa kädestäni pois. Kirja kuvaili suhteellisen raakoja asioita hienostuneella tavalla, mutta siltikin välillä oli pakko laskea kirja pois hetkeksi ja sitten taas jatkaa. Se ei mässäillyt väkivallalla, vaan toi lukijan mieleen vistoja mielikuvia.

Sinällänsä kirja tuo esille muinaisia saagoja ja esittelee pätkän Islannin historiaa mielenkiintoisella tavalla, sekä tietoa noitavainoista. Romantiikkaa kaipaaville kirja ei ehkä kuitenkaan ole oikea valinta, koska romantiikkaa kirjasta ei oikeasti edes löydy, vaikka kirjailija yrittää liittää siihen jonkinlaista pientä romantiikan pätkää, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pääparin välillä ei mielestäni ole ollenkaan kemiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti