maanantai 21. helmikuuta 2011

Bree Tannerin lyhyt elämä - Stephenie Meyer


Nimi: Bree Tannerin lyhyt elämä
Kirjailija: Stepehnie Meyer
Ilmestymisvuosi: 2010
Sivumäärä: 218

Irtonainen osa Stephenie Meyer Houkutus-sarjaan, joka tuo virkistävästi esille vastasyntyneen vampyyrin Breen näkökulman, mutta varsinaisesti aika turha kirja. Ohut lätyskä verrattuna sarjan varsinaisiin kirjoihin.

Kokonaisuutena varsin hyvä. Teksti on paljon sujuvampaa kuin Houtus ja mukavampaa luettavaa, kun Bella ei ole pääosassa. Se antaa tukensa Epäilykselle ja sille miten Alicea saatiin huijattua. Samalla se kuitenkin jättää avonaiseksi yhden hahmon kohtalon.

Bree/Diego paritus on hellyyttävä ja on surullista, että heille kävi miten kävi. Heistä olisi voinut tulla paljon, paljon enemmän.

Kirjassa myös kerrotaan Voltureiden suunnitelmista saada Cullenit päihitettyä Victorian kautta, ettei heidän tarvitsisi itse liata käsiään, mikä kuulostaa nyt kun sitä ajattelee todella ilkeältä.

Itse pidin myös kirjassa Fred-hahmosta, joka suojeli Breetä vastasyntyneiden keskellä. Hänen loppunsa oli kuitenkin onnellinen, mikä laittaa ainakin itseni hymyilemään.

Kirja oli kevyt välipalakirja, jonka luin tunnissa ennen kouluun lähtöä. Se oli kevyttä kirjallisuutta, mikä ei vaatinut paljon ajattelua ja juuri sopiva tapa nollata ajatuksensa ennen koulun alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti