maanantai 23. kesäkuuta 2014

Narrin palvelija - Robin Hobb


Nimi: Narrin palvelija
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 759

Narrin palvelija jatkaa siitä mihin Narrin matka jäi. FitzUljas on jälleen Peuralinnassa mutta tällä kertaa hän on siellä Tom Mäyräviiruna ja Lordi Kultaisen palvelijana. Hän on suostunut myös prinssi Velvollisuuden opettajaksi taidossa, sekä vaistossa, joissa molemmissa Velvollisuus on rämäpäinen.

Samalla Fitz yrittää selvitä vaistokumppaninsa Yönsilmän kuolemasta ja totutella uuteen elämäänsä lordi Kultaisen palvelijana, eikä se ole helppoa hänelle, koska hän ei ole koskaaan ollut palvelija, vaan sotilas ja äpärä, joten palvelijan käytöstavat eivät ole hänellä heti hallussa ja hänestä tuleekin lordi Kultaisen henkivartijakin.

Linnaan myös odotetaan prinssi Velvollisuuden morsianta, Kaukosaarten Narseskaa, jonka liiton on tarkoitus on vahvistaa Kuuden herttuakunnan ja Kaukosaarten välejä, joten linnassa on täysin hulina päällä, mutta mitä Narseska ja hänen enonsa salailevat.

Tämän kirjan lukeminen meni todella sujuvasti ja halusin pitkästä aikaa lukea kirjan loppuun, enkä laskea sitä missään vaiheessa käsistäni. Sen sävy oli huomattavasti kevyempi mitä Näkijän tarujen yhteensä. Ei niin paljon epäonnea FitzUljasta kohtaan, vaikka välillä tämän ihmissuhteet menevätki solmuun menneisyyden ja salaisuuksien takia.

Tykkäsin todella paljon.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti