sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

City of Heavenly Fire - Cassandra Clare


Nimi: City of Heavenly Fire
Kirjailija: Cassandra Clare
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 725

City of Heavenly Fire on viimeinen osa Cassandra Clare The Mortal Instruments-sarjaan. Se jatkaa melkein täsmälleen siitä mihin edellinen jäi. Sebastian, Claryn veli on onnistunut luomaan kupin, jolla muuttaa varjometsästäjät pimeälle puolelle, eikä hän anna armoa kenellekkään. Jacen suonissa taas virtaa taivaallinen tuli, eikä hän pysty hallitsemaan sitä, eikä kukaan juurikaan pysty koskemaan häntä.

Sebastian aiheuttaa tuhoa kirjan alusta asti ja hyökkäilee instituutteja vastaan, mikä saa varjometsästäjät puolustuskannalle ja siirtämään kaikki Alicanteen, Idrikseen, eikä kukaan usko Jacea, Clarya, Isabellaa tai Alecia, millaisia pimeät varjometsästäjät oikeasti ovat ja se aiheuttaa vielä enemmän tuhoa varjometsästäjien maailmassa.

Lisäksi saamme tutustua seuraavan sarjan The Dark Artificen päähenkilöön, Emmaan, joka on kasvanut Los Angelisin instituutissa ja onnistuu pakenemaan Idrikseen yhdessä Blackthornien sisarusten kanssa.

Minulle kirja oli pettymys, kuten kaksi muuta aikaisempaa TMI-kirjaa. Alkuperäinen trilogia vielä kietoi puoleensa, mutta loput kolme kirjaa eivät ole tehneet yhtään mitään. Ne ovat vain menneet huonompaan ja huonompaan suuntaan ja meinasin jossain vaiheessa heittää kirjan lukemisen kokonaan kesken, koska se ei tuntunut etenevän yhtään, eikä pitänyt mitenkään jännityksessä. Kirjan ensimmäinen kuolemakin ei jättänyt minkäänlaista merkkiä minuun, eikä sen jälkitapahtumatkaan tuoneet mukanaan mitään jännitystä.

Eikä loppukaan ollut yhtä onnistunut, tai siis itselleni jäi sellainen tunne, että kirjailija oli tekemässä erittäin tunteikkaan lopun, mutta sitten lopulta pyörsi oman tarinansa, ja minusta se oli vain fanien miellyttämistä.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti