maanantai 23. kesäkuuta 2014

Narrin kohtalo - Robin Hobb


Nimi: Narrin kohtalo
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 2004
Sivumäärä: 848

Narrin kohtalo päättää lordi Kultainen-trilogian. Viimeinen kirja kertoo prinssi Velvollisuuden vedosta jonka mukaan hän lupasi tuoda mustan lohikäärmeen pään kaukosaarten Narseskalle osoituksena rohkeudestaan, joten Velvollisuus, Fitz ja Chade, sekä Pölkky mukanansa Kaukosaarille.

Retki on pitkä ja kivinen, sekä täynnä mutkia matkassa, sekä perillä joku haluaa estää heitä, eikä kaikki aina mene suunnitelmien mukaan. Ihmisiä katoaa salaperäisesti ja Taidolla varustetut kinastelevat keskenänsä, eikä kukaan löydä sopua. Samalla Fitz tutustuu taitounien kautta Nokkoseen, omaan tyttäreensä, jonka Burrich on kasvattanut omanaan.

MInusta tämä trilogian viimeinen osa on aina kun olen lukenut sen ollut jotenkin aivan liian imelä ja onnellinen verrattanut edellisiin kirjoihin, mutta nyt tuo mielipide hieman laantui. Se ei ollut niin onnellinen kuin muistin, mutta onnellinen kuitenkin ja edelleen omasta mielestäni turhan onnellinen verrattuna muihin.

Tosin kirjasarjan lukeminen loppuun nostatti minussa odotukset uutta trilogiaa kohtaan, jonka ensimmäinen osa tulee tämän vuoden elokuussa. Voisin lukea sen englanniksi, koska suomalaisissa versioissa kuitenkin kestää sen verran, että en taida jaksaa odottaa.

Toisaalta ihan nätti trilogian päätös.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti