keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Unelmia & yllätyksiä - Simona Ahrnstedt


Nimi: Unelmia & Yllätyksiä
Kirjailija: Simona Ahrnstedt
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 465

Luin kerrankin jotain äitini suosittelemaa kirjaa. Unelmia & Yllätyksiä sijoittuu 1880-luvun Ruotsiin ja se kertoo Beatrice Löwenströmin ja Seth Hammerstaalin rakkaustarinan. He tapaavat Tukholman oopperassa ja kipinät sinkoilevat heti ensi hetkistä alkaen. Mutta nuoren parin onnentiellä on Sethin menneisyys naistenkaatajana, sekä Beatricen sukulaiset, setä Wilhem ja serkku Edward, jotka ovat suunnitelleet Beatricelle toista aviomiestä.

Beatricella ja Sethillä on molemmilla omat uskottunsa, jotka eivät ole kuitenkaan selvillä täysin parin tilanteesta ennen kuin suuria virheitä on ehtinyt tapahtua. Beatricen uskottu on Sofia, hänen rakas serkkunsa, joka menee kirjan aikana naimisiin Sethin läheisen ystävän Johanin kanssa, joten Seth ja Beatrice eivät vältä missään vaiheessa tapaamisilta.

Kokonaisuudessa kirja oli ihan hyvä pukudraama. Harvemmin olen lukenut Ruotsiin sijoittuvia sellaisia, yleensä tapahtumapaikkoina ovat olleet Englanti tai Ranska. Tukholma oli kivaa vaihtelua, varsinkin kun olen kerran siellä itse vieraillut. Tosin olen myös käynyt Pariisissa ja Lontoossa. Mutta vaikka kirja olikin ihan hyvä pukudraama, niin itseni se jätti jollain tapaa kylmäksi.

Juonenkäänteet olivat ihan hyviä, mutta ennalta arvattavia. Osa kohtauksista oli suorastaan ällöttäviä, mutta olisin kaivannut draamalta Ildefonso Falconesin tyylistä arvaamattomuutta ja kärsimystä, tai Ian McEwania. Nyt kaikki juonenkäänteet eivät tulleet minulle mitenkään yllätyksenä, enkä aina täysin saanut päähenkilöiden ajatusten juoksusta kiinni.

Osittain myös kirjan kerrontatyylillä oli ehkä vaikutusta tähän, koska se hyppi tapahtumasta toiseen. Ei mitenkään liian kiireellä, mutta jostain asioista olisin mielelläni halunnut kuulla lisää. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, kirjaa oli erittäin mukava lukea sen puutteista huolimatta.

Arvosana: ***½

Kirjahaaste: A book your mom loves

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti