perjantai 27. maaliskuuta 2015

The Causal Angel - Hannu Rajaniemi


Nimi: The Causal Angel
Kirjailija: Hannu Rajaniemi
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 290

The Causal Angel on viimeinen osa Hannu Rajaniemen Kvanttivaras-trilogiaan, joka sitoo nätisti kaiken sen mitä kahdessa edellisessä kirjassa on tapahtunut yhteen nippuun ja vähän enemmänkin. Kirja jatkaa siitä mihin Fraktaaliruhtinas jäi. Maa on tuhoutunut, Perhonen on tuhoutnut, Mieli on teillä tietämättömillä ja Jean on luvannut pelastaa hänet, mutta kyseessä on taistelu aikaa vastaan, koska Sobornostit ovat sodassa toisiaan ja kaikki vastaan.

Kirja on täynnä juonenkäänteitä toisensa jälkeen, kun Jean ja Mieli tajuavat asioita pikkuhiljaa, sekä punovat uusia juonia vanhojen tilalle. Yllättävän nopeaa. Eikä missään vaiheessa ehdi kyllästyä.

The Causal Angelin suhteen vaihdoin kirjan kielen suomesta englantiin, koska kirjastossa ei ollut kuin englannin kielinen versio ja alku oli yhtä totuttelemista kieleen ja sanastoihin, kun kaksi edellistä trilogian osaa olivat kuitenkin menneet suomeksi. Mutta se ei ollut huono vaihtoehto ollenkaan. Kirjan englanti oli varsin selkeää ja ymmärrettävää, eikä minulle ainakaan mitään epäselvää jäänyt.

Se vain että trilogiat pitäisi ilmeisesti suosiolla odottaa että kaikki osat ovat ilmestyneet ja sitten lukea ne putkeen, koska ei voi vain kaikkea muistaa mitä edellisissä kirjoissa on tapahtunut kun edellisen kirjan lukemisesta on kulunut jonkin verran jo aikaa. Mutta no ei voi mitään. Kokonaisuuten pidin kirjasta, vaikka alku olikin hieman hidas käynnistymään.

Arvosana: ****

Kirjahaaste 2015: A trilogy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti