sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

A Little Princess - Frances Hodgson Burnett


Nimi: A Little Princess
Kirjailija: Frances Hodgson Burnett
Julkaisuvuosi: 1905
Sivumäärä: 266

Nopea paluu lapsuuteen e-kirjojen kautta. Luin jokin aika sitten Pikku Prinsessa englanniksi ja hyvin se maistui vielä näin vähän vanhempanakin. Kirja kertoo Saarasta, jonka rikas isä lähettää Englantiin sisäoppilaitokseen opiskelemaan ja pois Intian kuumuudesta.

Saara on varsin helposti rakastettava lapsi ja saa kaikki helposti puolelleen, vaikka koulun johtaja ei pidäkään hänestä. Epäonni kuitenkin kohtaa Saaran isää ja tämä kuolee jättäen Saaran pennittömäksi, joten Saarasta tehdään sisäoppilaitokseen uusi piika ja hänen uusi kurja elämänsä alkaa. Mutta Saaran mielenlaadulla hän löytää jokaisesta tilanteesta jotain hyvää ja se auttaa häntä jaksamaan.

Pikku prinsessa oli minulle ihastuttava kirja nuoruudessa siitä miten ei kannata lannistua huonoina aikoina, koska aina jotain parempaa voi löytyä nurkan takaa. Ja kannattaa olla kaikille ystävällinen. Saaran kohtalo suretti minua edelleen, mutta ei yhtä paljon kuin ala-asteikäisenä.

Luin myös kirjan tällä kertaa englanniksi, ja välillä minulle tuotti ongelmia Beckyn kielenkäyttö koska se oli vanhaa katuenglantia, mutta hyvin se lopulta meni, eikä aika ollut kullannut muistoja turhaan. Pikku Prinsessa oli edelleen todella suloinen kirja luettavaksi.

Arvosana: ****½
Kirjahaaste 2015: A book from your childhood

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti