sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Enkelikaupunki - Danielle Trussoni


Nimi: Enkelikaupunki
Kirjailija: Danielle Trussoni
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 266

Enkelikaupunki on kauan odotettu jatko-osa Enkeliopille, jonka lukemisesta itselläni on jo muutama vuosi aikaa. Se sijoittuu 10 vuotta Enkeliopin jälkeen, jossa Evangeline muuttui nefiliksi ja jätti enkelimetsästäjä Verlainen.

Kirjan alussa Verlainen on oppi-isänsä Brunon kanssa siirtynyt Pariisiin New Yorkista ja on juuri tutkimassa erittäin rakaa enkelin murhaa, kun murhatun enkelin taskusta löytyy Evangelinen ajokortti, ja lopulta myös itse Evangeline ilmestyy hänelle. Kaikki ei suju kuitenkaan hyvin, vaan Evangeline kaapataan ja Verlain ja Bruno lähtevät pitkään ajojahtiin, joka saa uusia piirteitä mitä pidemmälle he jatkavat.

Kirja ei saanut minua samalla tavalla pauloihinsa kuin ensimmäinen, ja koska ensimmäisen lukemisesta oli kulunut jo aikaa olin unohtanut kaikki yksityiskohdat, joten alussa kirjan seuraaminen oli hieman hankalaa. Eivätkä kaikki enkeli-asiat selvinneet minulle lopussakaan.

Mutta kokonaisuutena kirja oli ihan okei. Se pureutui syvemmälle enkelien maailmaan mitä ensimmäinen, ainakin omien muistikuvieni mukaaan ja henkilöhahmot olivat ihan lähestyttäviä. Tosin täytyy anoa että mitään pakotettua draamaa ei onneksi ollut mukana, mistä iso plussa. Petyin tosin kirjan pituuteen. Yleensä jatko-osat eivät ole lyhyempiä mitä alkupeäiset kirjat. Mutta seuraavaa osaa odotellessa, ei se noin voinut päättyä.

Arvosana: ****
Kirjahaaste 2015: A book with nonhuman characters

1 kommentti:

  1. Minulle Enkelikaupunki oli niin suuri pettymys, että lopulta tuo kirjan lyhyys ei haitannut. Etukäteen se kyllä kauhistutti.

    VastaaPoista