tiistai 30. kesäkuuta 2015

Sadan nimen mittainen matka - Cecelia Ahern


Nimi: Sadan nimen mittainen matka
Kirjailija Cecelia Ahern
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 475

Kitty Loganin ura on pohjamudissa. Hän teki tv-reportin joka lopulta osottautui huijaukseksi, tuhosi sekä hänen, että reportin kohteena olleen opettajan Colin Maguiren elämän. Häntä ei arvosteta enää edes lehdessä, jossa on myös työskentelee. Samaan aikaan myös hänen mentorinsa on sairaalassa kuolemaisillaan, ja hänen kuolemansa jälkeen Kitty on vielä enemmän tuuliajolla.

Contance kuitenkin jätti Kittylle viimeisen artikkeli aiheensa, johon liittyy 100 nimeä paperilapulla. Mutta Constance ei koskaan ehtinyt selittämään ideaansa Kittylle, vaan kuoli sitä ennen. Kittyn tehtäväksi jää selvittää mikä merkitys näillä 100 nimellä olisi ja mitä hänen oikeastaan pitäisi tehdä.

Selvitys johtaa Kittyn reissuille ympäri Dublinia ja hän tapaa monia ihmisiä, joilla on omat tarinansa kerrottavana. Samalla Kitty tekee matkan itseensä ja alkaa kaivautua ulos pohjamudista, missä on ollut aivan liian kauan.

Rakastuin tähän kirjaan. En edes huomannut kuinka sivut vähenivät vähenemistään. Tarina oli suorastaan valloittava ja Ahern osaa kyllä kirjoittaa. Mielestäni tämä on ehkä paras lukemani kirja häneltä. Tai no Suoraan sydämeen oli myös hyvä, Sateenkaaren tuolla puolen oli myös hyvä, vaikka omasta mielestäni tietyt ratkaisut olisi voinut tehdä toisin. Mutta ei Sadan nimen mittaisessa matkassa.

Tai no tietyllä tapaa tietyn siirrappisuuden olisi voinut jättää pois, mutta käy se näinkin. Ihanan onnellinen kirja, jossa ei draamalla niinkään mässäilty vaan keskityttiin elämän realiteetteihin ja pieniin tarinoihin. Jokaisella meistä on oma tarinansa, eikä kenenkään tarina ole toista huonompi. Suosittelen ehdottomasti lukemaan.

Arvosana: ****½
Kirjahaaste: A book with number in the title

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti