tiistai 30. kesäkuuta 2015

Etsijät - Nora Roberts


Nimi: Etsijät
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 501

Etsijät kertoo Fiona Bristowista, joka omistaa koirakoulun ja kolme labradorinnoutajaa pienellä Orcas Islandilla. Ulospäin hänen elämänsä näyttää hienolta, mutta harva tietää että Fiona selviytyi nuorena opiskelijana sarjamurhaajan käsistä. Myöhemmin sarjamurhaaja kuitenkin tappoi Fionan poikaystävän ja päätyi lopulta vankilaan. Nyt kuitenkin joku on alkanut matkia kyseistä sarjamurhaajaa ja Fiona tietää olevansa tämän seuraava kohde.

Samaan aikaan Fionan koulutettavaksi tulee taiteilija ja puuseppä Simon Jaws-koiransa kanssa. Heidän välillänsä kipinöi, vaikka kumpikaan ei aluksi suostu tunnustamaan sitä. Simonin mukaan Fiona ei ole hänen tyyppiään ja Fiona taas ei välitä Simonista. Täydellinen yhtälö eikö vain. Kirjan aikana heidän suhteensa vahvistuu ja vahvistuu, ja Simon on Fionan tukena, kun sarjamurhaaja lähestyy.

Jälleen kerran aivot narikkaan-lukemista, mutta täytyy sanoa että pidin tästä kirjasta. Olihan se yhtä ennaltaanselvä kuin Varjojen saalistajakin, mutta jotenkin olen aina pitänyt enemmän näistä realistisista Robertsin kirjoista kuin niistä jotka painottavat fantasiaa. Tai sitten se johtuu vain siitä että tätä kirjaa ei joudu lukemaan kolmea kertaa peräkkäin, että lopullinen pääpahis saadaan kiinni.

Pidin tästä kirjasta ja se oli oikein mukavaa kesälukemista. Varsinkin jos tykkää koirista, niin tämän kirjan koirat vaikuttavat aivan ihanilta ja saavat aikaan koiranhankkimisajatuksen. Ei sillä että olisin koiraa hankkimassa. Ei aikaa eikä rahaa, mutta koska kirjan koirat käyttäytyvät omistajiensa tapaan täydellisesti niin ei voi muutakaan ajatella.

Arvosana: ***½
Kirjahaaste: A book set in the different country

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti