perjantai 7. maaliskuuta 2014

Mielensäpahoitta - Tuomas Kyrö


Nimi: Mielensäpahoitta
Kirjailija: Tuomas Kyrö
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 130

Kirjastosta tarttui mukaan Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, jota en ollut varsinaisesti koskaan lukenut, lukuunottamatta yhtä novellia äidinkielen prelissä viime vuonna ja sekin oli toisesta kirjasta. Mutta olin kuunnellut pari vuotta sitten kirjasta tehtyjä radiokuunnelmia, ja ne olivat ihan hyviä.

Mielensäpahoittaja on vanha mies, joka ei ole 73 vuoteen valittanut kertaakaan mistään asiasta ja kun lääkäri sanoi suonien olevan menossa tukkoon, niin mies päättää alkaa valittaa. Hän valittaa asiansa paperille ja kertoo siinä samalla omasta elämästään. Välillä oikein sääliksi käy, mutta välillä ukon ohjeet kuulostavat ihan järkeviltä.

Pidin kirjasta. Se oli sopivan kevyt luettavaksi näin masentavana hiihtolomana, kun aurinkoa ei näy ja hangetkin sulavat silmissä, koska ulkona on aivan liian kuuma. Tarinat voi lukea yksitellen tai sitten putkessa niin kuin itse tein, koska tarinat ovat kytköksissä toisiinsa ja niin sain paremmin käsityksen koko kirjasta.

En oikeastaan osaa sanoa yhtään enempää. Suosittelen kirjaa, jos haluaa lukea novelleja suomalaiselta kirjailijalta, ja jonka aiheet saattavat olla tuttuja monille.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti