perjantai 7. maaliskuuta 2014

Järein asein - Hugh Laurie


Nimi: Järein asein
Kirjailija: Hugh Laurie
Julkaisuvuosi: 1996
Sivumäärä: 423

Järein asein on Hugh Laurien kirjoittama dekkari, jonka lainasin ihan vain sen takia, että tiesin kirjailijan loistavaksi näyttelijäksi. Valitettavasti kirjaiijana hän ei saa yhtä paljon arvostusta minulta.

Kirja kertoo Thomas Langista, joka on työtön freelancer. Tarina alkaa sillä, että Lang on tappelemassa vieraan ihmisen talossa tuntematonta ihmistä vastaan, ja melkein tappaa tämän. Talon tytär kuitenkin yllättää hänet pahimmalla hetkellä, eikä Lang tiedä kuinka suureen sotkuun hänet on vetäisty mukaan.

En ole koskaan ollut mikään dekkarien ystävä, eikä tämäkään kirja tehnyt minusta sellaista. Tarina oli pomppiva, eikä päähenkilö/kertoja avautunut minulle ollenkaan. Lisäksi menin täysin sekaisin, että mistä oikeasti oli kyse ja ketkä olivat pahiksia ja missä välissä.

Lopussa tuntui siltä, että kirjailija oli yrittänyt tavoitella jotain suurta, mutta ei ollut onnistunut siinä kovinkaan hyvin. Oli kirjassa hyviäkin asioita, mutta se ei ollut minun tyylilajiani ollenkaan ja minulle jäi tietyistä asioista myös hyvin pinnallinen kuva, kun asioita ei selitetty loppuun asti. Mutta muuten kirja oli ihan kevyttä välilukemista näin lomalle, kun ei halua miettiä paljoa, vaikka tosin tässä sai koko ajan miettiä että missä oltiin menossa.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti