sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ovi sydämeen - Nora Roberts


Nimi: Ovi sydämeen
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 326

Olen nykyään huono kirjoittamaan arvosteluja kirjoista, tosin enpä ole niitä kovinkaan paljon lukenut. Hassua miten sitä laiskistuu, eikä saa mitään aikaiseksi, kun vapaa-aikaa on liikaa. Mutta niin, lainasin kämppikseltä Robertsin Ovi sydämeen kirjan, joka oli Majatalo-trilogian viimeinen osa. Edellisen osan luin englanniksi ja tätäkin olin aloittanut englanniksi, mutta en koskaan saanu loppuun.

Päähenkilöinä on Montgomeryn veljessarjan viimeinen vapaa veljes Ryder ja Majatalon uusi emäntä Hope Beaumont, jonka parhaita ystäviä ovat Ryderin veljien vaimot. Ryder ja Hope eivät tunnu pitävän toisistaan ollenkaan, vaikka Majatalon aave Lizzie yrittääkin ahkerasti saada heidät yhteen.

No kaikkihan tietävät lopun ja juonen muutenkin suurin piirtein. Kirja oli hetkessä luettu ja kaikki avoimet juonen pätkät mitä trilogian aikaisemmissa osissa oli jätetty auki sidottiin nätisti kiinni. Tosin ilmeisesti Roberts on tässä kirjassa muuttanut tyyliään, koska mitään "suurta" ongelmaa ei ollut tai mitään hirvittävää eroa.

Kirja ei kuitenkaan ollut mitenkään huono, vaikka ennalta-arvaamaton olikin. Suomennos aiheutti minulle alussa päänvaivaa, koska se oli jotenkin todela tönkön oloista, varsinkin kun olin lukenut alun jo englanniksi, niin suomennos ei täysin tehnyt sille oikeutta. Kokonaisuutena luettava ja sopii aivot narikkaan- tarkoitukseen, kun ei tarvitse ajatella mitään.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti