sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Taidonnäyte - Tess Gerritsen


Nimi: Taidonnäyte
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 318

Taidonnäyte on Tess Gerritsenin Rizzoli ja Isles -kirjasarjan toinen osa, joka keskittyy esittelemään kirjasarjan toisen päähenkilön kuolinsyytutkijan Maura Islesin. Kirja keskittyy sarjamurhaajaan, joka on ilmiselvä kopioija, joka kopioi Warren Hoytia, sarjamurhaaja, joka melkein tappoi Jane Rizzolin.

Tapaukseen sekoitetaan FBI-agentti Gabriel Dean, joka ei näe yhteyttä, vaan väittää Janea jopa osittain traumaantuneeksi. Mutta lopulta Warren Hoyt karkaa vankilasta ja yhteys avautuu kaikille, kuten myös se, että Warren Hoyt laittaa voimansa yhteen kopioijan kanssa.


Kirja on todella yksityiskohtainen ruumiinavauksissa ja rikospaikankuvauksissaan, että heikko vatsaisimmat eivät ehkä kestä, mutta itse pidän siitä. Se tekee kirjasta elävämmän ja hieman aidomman, kuin mitä uusimmat ovat, joissa kuvailua on paljon vähemmän.

Muutenkin kirja on paljon pelottavampi, vaikka olin lukenut sen jo aikaisemmin niin olin tapahtumissa henkisesti mukana, koska en muistanut loppuratkaisua, paitsi Janen ja Gabrielin osalta. Tosin vähän ärsytti Gabrielin salamyhkäisyys.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti