tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hiljainen tyttö - Tess Gerritsen



Nimi: Hiljainen tyttö
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 349

Chinatownista löytyy ruumis, jonka käsi on leikattu nätisti irti ja kaulakin on auki. Ruumis johtaa Jane Rizzolin ja Maura Islesin tutkimaan ravintola-ammuskelua, joka tapahtui 19 vuotta sitten. Miten kaikki liittyy toisiinsa ja saadaanko murhien kierrettä katkeamaan?

Kirja oli taattua Gerritseniä, mutta ei mielestäni yhtä jännittävä kuin edelliset. Siitä puuttui se kaikista parhain terä. Juoni oli tarinallisesti ihan ookoo, mutta siinä oli jotain liikaa, jotta se olisi ollut parasta Gerriseniä mitä olisin lukenut.

Jäin kaipaamaan enemmän kuvausta Janen perhe-elämästä ja Mauran rakkausongelmista. Ne saivat yhteensä ehkä 5 sivua koko kirjasta. Tiedän, etteivät ne ole pääasia, mutta ärsyttävää, että ne mainitaan aina välillä, mutta niihin ei sitten painuta sen syvällisemmin, vaikka mahdollisuus olisi. Enemmän draamaa olisin kaivannut suoraan sanoen. Ja osa ongelmista sivutettiin noin vain, eikä kerrottu miten se ratkesi.

Mutta kevyenä kesälukemisena täydellinen ratkaisu, jos tykkää murhista ja suolenpätkistä. Itseäni alkoi mieli lukea sarjan edelliset osat, koska siitä on kauan aikaa, kun olen viimeksi niihin koskenut ja niissä on vähän enemmän draamaa mitä tässä kirjassa. En kuitenkaan suositteli Hiljaista tyttöä niille, jotka eivät ole edellistä osaa lukenut, koska kirjassa on todella paljon viittauksia siihen. Itselläni oli hieman hankaluuksia, koska edellisen kirjan lukemisesta oli aikaa ja kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin, kuka Rotta oli.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti