sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Katoaminen - Tess Gerritsen


Nimi: Katoaminen
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 319

Maura Isles kokee yllätyksen, kun hukkuneena tuotu nainen yhtäkkiä herääkin kuolinsyyntutkijan kylmiössä. Hänet kiidätetään sairaalaan ja Maura seuraa perässä. Kuitenkin seuraavana päivänä, kun nainen viimein herää, hän pillastuu ja vartijalta napanneen aseen avulla ottaa itselleen kuusi pankkivankia radiologianosastolle.

Ei siinä muuten mitään, mutta Jane Rizzoli vain sattuu olemaan samaan aikaan synnyttämässä samaisessa sairaalassa ja joutuu yhdeksi panttivangiksi. Maura ja Gabriel kummatkin hermoilevat hänen puolestaan ja pelkäävät, että jos sieppaaja saa tietää Janen olevan poliisi, niin sieppaaja tappaa Janen.

Panttivankidraamaan tuo lisänsä mies, joka vain kävelee sairaalaan sisään, ja paljastuu sieppaajan toveriksi ja he vaativat suoraa televisiohaastattelua, vastineeksi he vapauttaisivat neljä vankia. Kriisi syvenee ja sillä välin myös Maura ja Gabriel tutkivat sieppaajia ja tulevat siihen tulokseen, ettei se ole normaali sieppaus ja miksi ihmeessä FBI:n pitäisi sekaantua siihen.

Kirjassa oli särmää ja kuten edellinenkin niin tämäkin nojasi vahvasti päähenkilöiden tuntemuksiin, samalla kun varsinaisen tarinan rinnalla meni toinen tarina, joka antoi taustaa kirjan loppuosan tapahtumille. Mutta pidin ehdottomasti siitä, että Janen ja Gabrielin tunteita tuotiin esille. Varsinkin, kun Jane oli synnyttämässä ja synnytyksen jälkeenkin. Gerritsen ei tehnyt Janesta mitään täydellistä äitiä, joka osaa kaiken vauvoihin liittyvän heti alusta alkaen.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti