sunnuntai 23. joulukuuta 2012

The Plains of Passage - Jean M. Untinen-Auel


Nimi: The Plains of Passage
Kirjailija: Jean M. Untinen-Auel
Julkaisuvuosi: 1990
Sivumäärä: 975

The Plains of Passage on neljäs osa Jean M. Untinen-Auelin Maan Lapset -sarjaan ja tässä vaihteessa vaihdan itse kielen englanniksi, koska suomenkieliset versiot olivat kaikki lainassa, mutta loppusarja löytyi hyllystä sitten englanniksi, joten nappasin ne mukaani.

En tiedä oliko se kielen vaihtaminen englantiin vai mikä, mutta kirja oli mielestäni paljon pitkäveteisempi kuin edelliset. Oli hienoa lukea muista heimoista ja heidän eri tavoistaan, mutta osa kohtauksista vaikutti niin venytetyiltä. Lisäksi kun jokaisen heimon kohdalla täytyi selittää hevoset ja susi, niin kirja oli välillä pelkkää toistoa.

Välillä minun teki mieli hypätä kirja kokonaan yli ja siirtyä seuraavaan, mutta en kuitenkaan tehnyt sitä, vaan sinnittelin kirjan loppuun asti, koska se oli osittain kuitenkin hyvä. Jäin vain itse kaipaamaan jotain ja ehkä kuvauksia oli hieman liikaa, varsinkin kun luki kirjaa englanniksi, niin muuttuivat jossain vaiheessa puuduttaviksi.

Hyviä puolia kirjassa oli Aylan ja Jondalarin suhde ja sen kehittyminen, sekä Jondalar, joka tajusi matkan aikana, ettei Aylan menneisyys enää hävetä häntä, vaan hän hyväksyi sen. Ayla oli ehkä hieman liian täydellinen hahmo minun mielestäni, mutta Jondalaran oli ihan mukiin menevä.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti