perjantai 28. joulukuuta 2012

Piin elämä - Yann Martel


Nimi: Piin elämä
Kirjailija: Yann Martel
Julkaisuvuosi: 2001
Sivumäärä: 394

Piin elämä kertoo tarinan pojasta, jonka lempinimi on Pii, joka vietti yli 200 päivää merellä samassa pelastusveneessä bengalintiikerin kanssa ja selvisi koettelemuksessa hengissä.

Kirja on kirjoitettu Piin näkökulmasta, ensimmäisessä persoonassa ja välillä kirjailija sanoo sanasen sinne tänne, mikä tuo tarinan mielestäni lähemmäksi lukijaa ja antaa sille oman laatuisen sävynsä.

Kirja ei keskity kuvaamaan pelkästään sitä, mitä lautalla tapahtui, vaan myös Piin ajatuksia ja mietelmiä, joita hän tajuaa matkan aikana. Kirjassa on myös tarkkoja ja raakoja kuvauksia eläinten syömisestä, joita lukiessa itselläni teki hieman pahaa.

Kokonaisuutena pidin kirjasta ja se oli varsin helppo ja nopea lukuinen kirja. Ainoa mikä häiritsi oli ehkä itsellä se, että miten helposti Pii omaksui kolme uskontoa. Itselleni se tuntuu jotenkin niin hassulta, että miten joku voisi palvoa kolmea tai oikeastaan useampaa eri jumalaa ja kuitenkin samalla harjoittaa kolmea eri uskontoa. Ei käy vain järkeen.

Ja syy siihen miksi nappasin tämän kirjan itselleni, oli se, että siitä on tullut juuri elokuva ulos ja mietin, että menenkö katsomaan sen vai en ja minusta tuntuu, etten ole menossa, koska vaikka pidinkin kirjasta se ei ollut mitenkään hämmästyttävä tai upea lukukokemus.

Arvosana: ***½

1 kommentti:

  1. Itse en ole kirjaa lukenut, enkä varmaan luekkaan. Elokuva oli mielestäni enemmänkin sellainen taideleffa, "ei mitenkään hämmästyttävä". :P

    VastaaPoista