sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hobitti - J.R.R. Tolkien


Nimi: Hobitti
Kirjailija: J.R.R. Tolkien
Julkaisuvuosi: 1937
Sivumäärä: 331

Bilbo Reppuli oli normaali hobitti, joka nautti tavallisesta elämästä, joka sisälsi nukkumista, piipun polttamista ja syömistä, kunnes eräänä päivänä Gandalf Harmaa koputti hänen ovelleen ja tuosta koputuksesta alkoi seikkailu, joka sisältä 13 kääpiötä, 3 peikkoa, haltioita, hämähäkkejä ja yhden lohikäärmeen, sekä paljon muuta.

Luin Hobitin muutama vuosi sitten, mutta avatessani kirjan minulle ei ollut siitä yhtään muistikuvaa, joten oli mielenkiintoista lukea se uudelleen ja sillä välin kun luin sitä, niin kirja alkoi pikku hiljaa palautua mieleeni, vaikka en vieläkään muista kaikkien kääpiöiden nimiä ulkoa.

Olen aina pitänyt Tolkienin Keski-Maahan liittyvistä kirjoista, kuten pidin myös tästäkin, vaikka se hieman eroaakin muista, mutta ei se haittaa. Siinä on sadun tuntua, jota vielä lisää Tove Janssonin piirtämät kuvat.

Oikeasti otin tämän kirjan käteeni vain sen takia, että olin menossa seuraavana päivänä katsomaan kyseisen elokuvan, josta pidin, mutta jossa oli huonotkin puolensa ja olen onnellinen siitä, että tein niin, koska sillä tavalla sain elokuvasta enemmän irti, enkä yllättänyt kaikista mahdollisista kohtauksista. Odotan innolla seuraavaa osaa missä tulee Beorn :) Ainakin toivottavasti ja luultavammin, koska kirja on kuitenkin pilkottu kolmeksi elokuvaksi.

Mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan :)

Arvosana: ****

2 kommenttia:

  1. Harmi etten pidä tästä kirjasta hirveästi, muuten voisin ostaa tuon ihanan Janssonin kuvittaman painoksen!

    VastaaPoista
  2. Itsekin kävin katsomassa leffan ja tykkäsin. :) Tuli vain fiilis, että ehkä minunkin olisi kannattanut lukea kirja ensin, niin olisi tosiaan voinut saada leffasta enemmän irti. :P

    VastaaPoista