sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Harmaat sielut - Philippe Claudel

Nimi: Harmaat sielut
Kirjailija: Philippe Claudel
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 222

Philippe Clauden Harmaat Sielut kirja sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan vuoteen 1917 ranskalaiseen pikkukylään, jossa löydetään pieni tyttö murhattuna joesta. Kylän tuomari on asiasta innoistaan, kerrankin hänellä on jotain tekemistä. Kuka oikeasti oli tytön murhaaja? Sitä meille kertoo poliisimies muutaman vuoden jälkeen, kuten myös sen mitä muille kylän asukkaille tapahtui.

Loppujen lopuksi pienen tytön murha jää vähemmälle huomiolle, kun kertoja keskittyy kertomaan tarinaa pienestä kaupungista, sekä sen ihmiskohtaloista sodan aikana ja vuosina. Lisäksi kertoja kertoo mitä hänelle itselle tapahtui ja miten nuo kaikki tapahtumat kietoutuivat nätisti yhteen. Se on hänen testamenttinsa maailmalla niin monen vuoden jälkeen. Mitä oikeasti tapahtui tuona aikana?

Pidin kirjasta. Se oli tunnelmaltaan synkkä, enkä oikeastan edes muista minkä takia alunperin edesvalitsin sen. Olen iloinen kuitenkin että tein niin, koska kuten sanoin pidin kirjasta. Se oli kauniisti kirjoitettu ja kertojalla oli erittäin omalaatuinen ääni.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti