lauantai 9. toukokuuta 2015

Kerro minulle jotain hyvää - Jojo Moyes


Nimi: Kerro minulle jotain hyvää
Kirjailija: Jojo Moyer
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 476

Kerro minulle jotain hyvää kertoo Louisa Clarkesta, joka menettää työpaikkansa kahvilassa. Hän saa työpaikan neliraajahalvaantuneen miehen henkilökohtaisena avustajana ja kohtaa elämänsä haasteen, koska mieheen ei saa otetta ja tämä haastaa myös Louisan miettimään uudelleen elämänsä.

Will halvaantui moottoripyöräonnettomuudessa ollessaan elämänsä huipulla, johtajana firmassa ja eläen aktiivista elämää hypätän benji-hyppyjä ja harrastamalla vuorikiipeilyä. Kirjassa tapahtumasta on jo kaksi vuotta, eikä Will ole vieläkään päässyt asiasta yli.

Kirjan lähtökohtien perusteella oletin jotain siirappista kirjaa, jossa kaikki yhtäkkiä paranevat ja elämä jatkuu onnellisena loppuun asti, mutta sainkin nuoren naisen kasvutarinan, jonka pysähtyneisyyden taustalla oli jotain muuta kuin itse osasin kuvitella. Ja vaikka krijaa myydään rakkaustarinana, niin en kokenut sitä mitenkään siirappikseksi. Lukekaa itse :D

Rakastan Jojo Moyesin tyyliä kirjoittaa, ja oikeastaan tartuin tähän kirjaan sen takia, että pidin Ole niin kiltti älä rakasta häntä ja ehdottomasti tulevaisuudessa tulen lukemaan lisää kirjoja tältä naiselta. Luin muuten tämän kirjan yhdeltä istumalta. Okei välissä oli siirtymä autosta kotiin, mutta niin hyvä tämä oli. Edellisestä yhden istunnan kirjasta taitaa olla jo aika kauan aikaa. Tai sitten olen lukenut liikaa kurssikirjoja, joita ei voi lukea kerralla tai joudut lukemaan ne uudestaan, että ymmärrät jotakin.

Mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan jos kaipaa jotain muutakin kuin nykyajan höttöromantiikkaa.

Arvosana: *****
Kirjahaaste: A book by female author

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti