sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Voi maamme, Suomi / Finland What a Country! - Roman Schatz


Nimi: Voi maamme, Suomi / Finland What a Country!
Kirjailija: Roman Schatz
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 147+153

Voi maamme, Suomi on Roman Schatzin uusin kirja, joka kertoo Suomesta ja suomalaisten tavoista hauskalla tavalla. Se käy läpi kaikki perusasiat kilpailuhenkisyydestä, jonottamiseen, saunassa käymiseen, sekä kahvin juomiseen. Kirja on suomeksi ja englanniksi, samassa paketissa. Voit itse päättää luetko kyseiset asiat suomeksi, vai englanniksi, käännät vain kirjan toisin päin.

Luin kirjan yhdeltä istumalta suomeksi ensin ja sitten englanniksi ja täytyy sanoa, että kirja oli paljon parempi englanniksi. Jotenkin suomalaisena, lukemassa suomeksi tapojamme ei oikein natsaa, mutta englanniksi se kyllä menetteli todella hyvin. Tosin kirjan puolustukseksi täytyy sanoa että pidin paljon enemmän Suomesta, rakkaudella ja tavallaan vertasin tätä uusinta koko ajan siihen.

Ja kuten sanoin englanniksi kirja toimi paljon paremmin. Ja syy kirjan lukemiseen oli vain yhden kouluprojektin taustatyön tekeminen. Mutta kyllä voisin ihan hyvin suositella kirjaa luokkatovereilleni, jotka eivät ole Suomesta, vaan Venäjältä, Vietnamista, Kiinasta ja Pakistanista. Tosin osa on niin tosikkoja, että ehkä jätän sen sittenkin tekemättä. Tiedä mitä he kirjasta poimisivat.

Arvosana: ***½

Kirjahaaste 2015: A book you can finish in a one day

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti