tiistai 3. helmikuuta 2015

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä - Jojo Moyes


Nimi: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Kirjailija: Jojo Moyes
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 532

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä kertoo kahden naisen tarinan kahdelta eri vuosikymmeneltä. Jennifer Sterling herää 1960-luvulla sairaalasta, eikä muista mitään elämästään. Hänen kerrotaan olevan seurapiirirouva, jolle elämä hymyili, mutta löytäessään salaperäisen B:n kirjoittaman kirjeen taskustaan, hän tajuaa eläneensä toisenlaista elämää.

Ellie Haworth on toimittaja 2000-luvun alusta, joka löytää Jenniferin kirjeen toimituksen arkistoista ja alkaa tutkia hänen rakkaustarinaan, toivoen että se toisi jonkilaisen rakkaustarinansa hänen omaansa naimisissa olevan miehen kanssa. Pikku hiljaa tarina alkaa aueta niin lukijallekin kuin Elliellekin.

Pidin kirjasta yllättävän paljon, vaikka prologin preensensmuotoa vierastin heti alusta, mutta kun luin kirjaa eteenpäin, niin syy sillekin löytyi. Kirjailijan tapa erottaa 1960-luku 2000-luvusta, mikä toimi hyvin loppuvaiheessa, kun vuodet vaihtuivat hieman tiheämpään tahtiin mitä alussa. Kaunis, nätti, pieni kertomus rakkaudesta, joka ainakin minut joissakin kohta onnistui yllättämään täysin. Paitsi viimeinen momentum, jonka arvasin n. puolessa välissä.

Jojo Moyes kirjailijana oli minulle uusi tuttavuus ja oikeastaan luin kirjan vain sen takia, että tartuin Adlibriksen kolme pokkaria 15 eurolla tarjoukseen tammikuun alussa ja oli pakko keksiä joku kolmas pokkari kahden muun lisäksi, ja tämä vaikutti kaikista mielenkiintoisimmalta. Enkä joutunut pettymään. Tykkäsin, vaikka Ellien haahuilu naimisissa olevan miehen perään ei ollut mitään nättiä luettavaa.

Arvosana: ****½
Haaste 2015: A book with more than 500 pages

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti