keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Paljasjalkainen kuningatar - Ildefonso Falcones


Nimi: Paljasjalkainen kuningatar
Kirjailija: Ildefonso Falcones
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 782

Ildefonso Falconesin uusin Paljasjalkainen kuningatar sijoittuu tällä kertaa Espanjan Sevillaan ja 1700-luvulle.Sen päähenkilöinä ovat mustalaiset, jotka toimivat kaupungeissa seppinä, ja siellä erityisesti Vegan suku, sekä Cachita niminen vapautettu orja Kuubasta, joka tuntee tupakat ja sikarit.

Cachita tai Caridad kuten häntä myöskin kutsutaan ystävystyy Milagros Vegan kanssa ja tyttö hankkii hänelle isoisänsä avustuksella yö- ja työpaikan sikarin käärijänä. Caridad tekee sikarit myytäviksi ja sitten Milagrosin isoisä Melchor myy ne.

Kovin kauaa eivät ystävykset saa yhdessä elämäänsä viettää, kun heidät revitään toisistaan erilleen pitkäksi aikaa.

Kuten aikaisemmissakin Falconesin kirjoissa myös tässä sattuu ja tapahtuu. Aina kun luulit hahmojen olevan selvillä vesillä, niin huomaat että sivuja onkin vielä 100 jäljellä ja niihinkin Falcones onnistuu laittamaan tapahtumia pilvin pimein, eivätkä ne todellakaan ole onnellisia tapahtumia.

Mutta jälleen kerran tykkäsin. Falcones on pikku hiljaa kivunnut top-5-lempikirjailijalistalleni ja ihan onnistuin ansioin. Tosin Paljasjalkainen kuningatar ei ihan täysin samalla tavalla saanut minua koukkuunsa kuin Meren katedraali tai Fatiman käsi. En vain jotenkin saanut samanlaista yhteyttä Milagrosiin tai Caridadiin kuin Fatimaan ja Arnauhun. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti lukemaan jos haluaa lukea hieman erilaisen tarinan mustalaisista ja Espanjasta.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti