sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Nenäpäivä - Mikko Rimminen


Nimi: Nenäpäivä
Kirjailija: Mikko Rimminen
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 339

Mikko Rimmisen Nenäpäivä kertoo Irmasta, joka vahingossa päätyy Irja Jokipalttion kotiin ja sepittää tarinan markkinointitutkimuksesta. Valhe ottaa Irman valtaansa ja tämä ujuttautuu myös muihin asuntoihin ja perheisiin tutkimuksen merkeissä ja ajaa itsensä pois pääsemättömään kierteeseen.

Luin kirjan lukupiiriä varten ja en olisi varmaan muuten siihen edes koskenut, koska pelkästään takakannen teksti ajoi minua pois. Se ei kiinnostanut minua, mutta silti se oli pakko lukea. Kirja ei kuitenkaan ollut niin paha kuin luulin.

Pystyin ymmärtämään Irmaa ja samaistumaankin tähän. Itselläni on ain suuria ongelmia mennä yhtään mihinkään ilman kunnollisia selityksiä tai muuta vastaavaa. Mutta Rimmisen kirjoitustyyli ei vain iskenyt minuun. Se ei ollut mitenkään huono, mutta se ei vain sopinut minulle.

Loppu oli yhtä hullunmyllyä, mutta se sopi kirjan yleiseen tyyliin, eikä loppuratkaisukaan mitenkään huono ollut. Ymmärrän kyllä miten tämä on voittanut Finlandia-palkinnon, mutta kuten monen muunkin palkitun kirjan kanssa, niin ne eivät vain kolahda itselle.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti