perjantai 21. helmikuuta 2014

Kahdeksan - Katherine Neville


Nimi: Kahdeksan
Kirjailija: Katherine Neville
Julkaisuvuosi: 1989
Sivumäärä: 667

Kahdeksan kertoo Katherine Velisistä, joka on onnistunut suututtamaan työpaikansa pomot ja sen takia hänet lähetään Algeriaan 1970-luvulla auttamaan OPEC-järjestöä tietokoneohjelman tekemisessä. Mutta samalla hänen ympärillään kuohuu, kun salaperäinen ennustaja varoittaa häntä ensin ja sitten neuvostoliittolainen shakinpelaaja tekee saman asian.

Kirjassa etenee myös toinen juoni, joka sijoittuu 1700-luvulle ja Ranskaan. Montglanen luostari on piilottanu tarunhohtoista Kaarle Suuren shakkipeliä, jo vuosituhannen ajan. Mutta vallankumouksen iskiessä, peli on vaarassa ja Montglanen abbedissa päättää kaivaa pelin esiin ja hajottaa sen ympäri Eurooppaa. Kaksi nuorta nunnakokelasta Valentina ja Mireille suuntaava Pariisiin mukanaan kaksi nappulaa tietämättä ollenkaan minkälaiseen pyöritykseen heidän molempien elämät joutuisivat noiden nappuloiden takia.

Kirjan aihe oli mielenkiintoinen ja sen takia lainasinkin sen. Henkilöhahmojen kaarti oli laaja, vaikka välillä minulla meni täysi ymmärrys siihen, että miten kukainenkin liittyi yhtään mihinkään. Lisäksi sisäinen pessimistini sanoi, että joku päähenkilöiden lähipiireistä on varmasti petturi, mitä ei kuitenkaan tapahtunut.

Silti tarina ei kietotunut minua pauloihinsa. Siitä jäi puuttumaan se viimeinen taianomainen silaus ja lopetus oli osittain pettymys minulle. Odotin jotain toisenlaista kuin mikä se loppuen lopuksi oli. Lisäksi kirjan takakannessa mainittiin, että kirjalla on tehty jatko-osa nyt 20 vuotta myöhemmin, enkä voinut kuin huokaista. Googletin nimittäin kyseisen kirjan ja voin varmuudella sanoa, että en ainakaan nyt ole sitä lukemassa, koska ensimmäinenkään ei saanut minua vakuutteneeksi saati sitten toisen juoni tai se mitä sain selville netin kautta.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti