torstai 23. elokuuta 2012

Miehet jotka vihaavat naisia - Stieg Larsson



Nimi: Miehet jotka vihaavat naisia
Kirjailija: Stieg Larsson
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 612

Miehet, jotka vihaavat naisia. Minulla ei ollut yhtikäs mitään odotuksia tältä kirjalta, vaikka olenkin nähnyt muutamia pätkiä elokuvista ja kuullut siitä vain hyvää, mutta silti ei mitään odotuksia. En edes itseasiassa tiennyt edes sen juonta, perin harvinaista.

Kirja alkaa pienellä prologilla, josta se sitten jatkuu Mikael Blomkvistin oikeudenkäyntiin kunnianloukkauksesta. Hän on kirjoittanut jutun, jolla on astunut ison teollisuuspomon varpaille, eikä mitään ole tehtävissä.

Sitten siirrytään Lizbeth Salanderiin, joka saa tehtäväkseen tehdä selvityksen Mikaelista. Alussa kirjassa on kaksi juonta, jossa ei ole oikeastaan mitään yhtäläisyyttä, mutta sitten puolen välin paikkeilla Mikaelin ja Lizbethin polut vihdoin kohtaavat.

En oikeasti vielä puoleen väliin mennessäkään saanut oikeasti selville mihin kirjan nimi oikein viittasi, mutta sitten se alkoi pikkuhiljaa selvitä, eikä mitenkään mukavalla tavalla. Välillä tuli tosi visto olo, varsinkin loppua kohden edettäessä.

Kokonaisuutena kuitenkin tykkäsin kirjasta ja rakastuin Lizbethin hahmoon, mutta Mikaelissa jokin tökki. Ehkä se kuinka helposti hän meni kaikkien kanssa sänkyyn. Mutta suosittelen lukemaan, ei ehkä kuitenkaan kaikista heikko vatsaisimmille.

Pahoittelen tämän arvostelun sekavuutta, tärisen kylmästä, koska lämmitys ei toimi, niin ei oikein pysty keskittymään mihinkään kunnolla.

Arvosana: ****½

2 kommenttia:

  1. Mä tykkäsin tästä trilogiasta. Kakkososa oli musta paras. Muistan, kun luin ekan osan. Olin kovasti kuullut hehkutusta kirjasta kavereilta ja muualtakin. Olin hieman ymmälläni, sillä kirja oli kyllä minusta hyvä, mutten ymmärtänyt haloon määrää. Tokan osan kohdalla jo sitten aloin ymmärtämään. Hyvin on Larsson pitänyt tason yllä ja minusta jopa parantanut kakkososaan. Eikä kolmas ollut pettymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Itseäni syyhyttäisi päästä käsiksi kakkososaan, mutta taidan suosiolla jättää sen myöhemmäksi, koska kirjoitukset edessä ja niihin valmistautuminen päällä. Kirjat kun tuppaa olemaan aina välillä häiriö tekijöitä. Eikä asiaa auta, että suurin piirtein asun kirjastossa tällä hetkellä, koska siellä on helpoin lukea.

      Poista