perjantai 6. joulukuuta 2013

Kvanttivaras - Hannu Rajaniemi


Nimi: Kvanttivaras
Kirjailija: Hannu Rajaniemi
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 440

Kuukauden lukutauon jälkeen oli ihana jälleen syventyä hyvään kirjaan, vaikkakin omatuntoa kolkuttikin tauon takia, mutta Nano ja koulutehtävät veivät kaiken aikani marraskuussa. Ja oikeasti aloitin tämänkin kirjan lukemisen silloin, mutta loppuun asti en päässyt ennen kuin nyt.

Kirja kertoo mestarivarkaasta Jean Le Flambeurista, joka autetaan pakoon dilemmavankilasta, jotta tämä auttaisi varastamaan jotain suurta. Lukija viedään keskelle solmua, joka avautuessaan paljastaa vain lisää uusia solmuja, jotka saadaan lopussa melkein selville.

Minua varoitettiin, että kirja on välillä hieman mindfuck, koska en suomenkielistä käännöstä tuolle sanalle oikein osaa sanoa ja täytyy myöntää, että tämä varoittaja oli oikeassa. Välilä en tajunnut yhtään missä mennään, eikä minulla ole kyllä vieläkään mitään käsitystä siitä, mitä kaikkea kirjassa mainitut hahmot olivat. Ja siitä huolimatta haluan lukea seuraavankin osan, koska kirja kuitenkin veti minut pauloihinsa.

Mutta toisaalta kun tottui kaikkiin nimityksiin, niin ei minua oikeastaan haitannut, etten tienynt mitä ne edes olivat. Toisenlaisia kansoja, mutta olisin vain halunnut tietää enemmän heidän elämiensä järjestelyistä, nyt kaikkia raapaistiin vain pintapuolisesti ja osat asioista jäi täysin selittämättä.

Suosittelen lukemaan kirjan, jos scifi kiinnostaa, koska se oli minun mielestäni hyvä ja kirjan arvostusta hieman lisäsi se, että se on suomalaisen kirjoittama, vaikkakin alunperin englanniksi, mutta kääntäjä oli sitten tehnyt myös hyvää työtä, koska eivät kaikki käännökset ole näin onnistuneita.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti