sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kun taivas repeää - Kirsti Manninen & Markku Onttonen


Nimi: Kun taivas repeää
Kirjailijat: Kirsti Manninen ja Markku Onttonen
Julkaisuvuosi: 1998
Sivumäärä: 352

Kun taivas repeää sijoittuu jatkosodan viimeisiin vuosiin ja Kannakselle kuvitteeliseen kenttäsairaalaan, joka sijoitsee Raudussa. 20-vuotias Aino on vastavalmistunut lääkintälotta, joka määrätään sinne, ja hän on kirjan toinen päähenkilö. Toinen päähenkilö on Ainoa vuoden vanhempi Lauri, joka on talvisodan veteraani ja kaukopartiomies.

Kirja kertoo siitä kuinka he rakastuvat jatkosodan melskeessä, sekä se on myös Ainon kasvutarina arasta tytöstä naiseksi, joka tiukan paikan tullen tekee tarvittavat asiat, vaikka ne tekisivät kipeää. Ja samalla kirja kertoo minkälaista elämä oli eturintamassa.

Kirja perustuu MTV 3:n saman nimiseen tvsarjaan, joka nähtii viime vuosituhannen puolella. Itse en tosin sitä silloin, mutta rakastuin sen jatko-osaan Taivas sinivalkoiseen. Ja nyt sitten jokunen viikko sitten hankin kummatkin sarjat itselleni dvd:llä ja rakastuin taas vaihteeksi. Sitten hommasin kirjat ja luin tuon ensimmäisen.

Kirja antaa niin paljon enemmän syvyyttä tvsarjan hahmoille ja kirjassa näemme myös Laurin näkökulman tapahtumista, mitä ei tv-sarjassa näkynyt. Tekisi mieli lukea kirja heti uudestaan, mutta yritän nyt pitää hieman etäisyyttä, etten kuluttaisi sitä ihan heti loppuun. Lisäksi täytyy sanoa, että kun joskus pienempänä luin elokuviin perustuvia nuorten kirjoja, niin ne eivät olleet hyviä, mutta tämä oli toista maata.

Tosin täytyy tunnustaa, että tämä oli jo toinen kerta kun luin kirjan, mutta edellisestä kerrasta oli jo aika kauan aikaa, mutta oli silti hauska nähdä, ettei kirja vuosien varrella huonommaksi ollut mennyt.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti