torstai 26. joulukuuta 2013

Matkantekijä - Diana Gabaldon


Nimi: Matkantekijä
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 928

Matkantekijä jatkaa siitä mihin Sudenkorento jäi. Claire, Brianna ja Robert MacKenzie ovat mahdollisesti löytäneet todisteita siitä, että Jamie Fraser, Clairen aviomies 1700-luvulla ei kuollutkaan Cullodenin taistelussa, jossa skottien klaanit tuhottiin kokonaan.

Samalla kun he etsivät tietoa, niin lukijalle paljastetaan pikku hiljaa, mitä Jamie teki Cullodenin jälkeen 1700-luvulla. Tarinaa paljastetaan pikku hiljaa ja kirjan puolessa välissä tulee Clairen hetki valita. Mennäkkö kivikehän kautta takaisin 1700-luvulle, josta hän saattaisi löytää jälleen todellisen rakkautensa, vai jäädäkkö tyttärensä luo nykyaikaan. Kaikki varmaan arvaavat lopputuloksen.

Claire lähtee takaisin ja löytää Jamien ja loppukirja onkin sitten heidän tarinansa 1700-luvulla, jossa Claire ensin etsii Jamien ja sitten heillä alkaakin todellinen työ, koska 20 vuotta erossa on kuitenkin pitkä aika ja juuri nuo erossa vietetyt vuodet heittävät varjon Jamien ja Clairen suhteen ylle. Mitä toinen onkaan tehnyt ja miten tästä eteenpäin pitäisi edetä.

Kokonaisuutena kuitenkin pidin kirjasta, mitä nyt romanttikkona en pitänyt noin suuresta erossa olemisen vuosista. Ja kuten aina kirjailija kokoaa Clairelle ja Jamielle jälleen paljon kärsimyksiä ja koettelemuksia ennen kuin päästään kirjan loppuun asti, mutta tällä kertaa niitä ei tuntunut olevan liikaa, kuten minun mielestäni edellisessä kirjassa oli. Ja kirjan uudelleen lukeminen selvensi miten tietyt asiat oikeasti menivät, muistikuvani olivat nimittäin paikoitellen hatarat.

Suosittelen lukemaan, jos on edellisistäkin tykännyt.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti