sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Marina - Carlos Ruiz Zafón


Nimi: Marina
Kirjailija: Carlos Ruiz Zafon
Julkaisuvuosi: 1999
Sivumäärä: 282

Löysin kirjastosa Carlos Ruiz Zafonin Marinan, joka on julkaistu jo vuonna 1999, mutta nyt vasta saimme sen suomeksi. Ja sen takakannen teksti kuulosti hyvältä, joten otin sen mukaani, koska se vaikutti puhtaasti Ruiz Zafonilta.

Kirja kertoo Oscar Daista, joka kertoo miten hänen elämänsä muuttui 70-luvun lopussa, kun hän opiskeli sisäoppilaitoksessa. Eräänä päivänä hän löytää koulunsa läheltä vanhan talon, josta hän varastaa kellon, jonka kuitenkin myöhemmin palauttaa ja tapaa tytön nimeltä Marina.

Marina johdattaa hänet seikkailuun, joka alkaa hautausmaalta, jossa salaperäinen nainen, jonka kasvoja Marina ei ole koskaan nähnyt käy salaperäisellä haudalla hautausmaalla, jossa ei ole nimeä. He seuraavat naista ja siitä alkaa salaperäisten johtolankojen selvittely.

Olen kai lukenut liikaa Zafonin kirjoja, koska vaikka tämä olikin jännittävä ja hyvin kirjoitettu, niin minulle juonenkuviot selviytyivät aika nopeasti, eikä kirjan loppuratkaisu yllättänyt mitenkään. Enemmänkin yllätti se kuinka monta ihmistä ehti kuolla kirjan aikana. Kirja oli kyllä hyvä, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän Tuulen varjoista, sekä niistä kahdesta nuorten kirjoista, kuin Marinasta, joka oli minulle hieman pettymys. Mikä luultavasti johtuu siitä, että odotukseni olivat korkealla.

Mutta kirja veti kuitenkin puoleensa ja luinkin sen yhdeltä istumalta, koska en malttanut laittaa sitä alas. Se ei oikeastaan haitannut, että tiesin mitä tulee tapahtumaan, mutta ottihan se sen terävimmän kärjen kirjasta pois. Suosittelen kuitenkin lukemaan, jos tykkää jännityksestä ja salaperäisistä asioista, sekä Barcelonasta, vaikka tässä kirjassa Barcelona ei ollut yhtä mittavassa asemassa mitä edellisissä kirjoissa, joita olen Zafonilta lukenut.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti