lauantai 21. joulukuuta 2013

Muukalainen - Diana Gabaldon


Nimi: Muukalainen
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 1991
Sivumäärä: 825

Aloin taas pitkästä aikaa lukemaan Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjaa ihan alusta asti. Ja aivan yhtä hyvä se oli edelleen kuin ensimmäisellä lukukerrallakin, ehkä jopa parempikin. Kirja siis kertoo Clairesta, joka oli toisessa maailmansodassa sairaanhoitajana ja on kirjan alussa Skotlannissa lomamatkalla miehensä Frankin kanssa, jonka tarkoitus on lähentää heitä avioparina.

Erinäisten sattumien kautta Claire päätyy vanhan kivikehän kautta 1700-luvulle, jossa hän ensin tapaa miehensä kaukaisen sukulaisen ja kaksoisolennon ja sitten hän päätyy skottien vangiksi ja tarkemmin sanottuna MacKenzien klaanin vangiksi. Kukaan osapuoli ei oikein tiedä mikä Claire on, eikä kukaan oikeastaan alussa luota häneen. Mutkien kautta Claire päätyy menemään naimisiin nuoren skotin Jamie Fraserin kanssa, joka on sukua MacKenzien klaanin johtajille.

Mikä antaa pohjan Jamien ja Clairen seikkailuille ja rakkaustarinalle. Samalla Claire kuitenkin joutuu punnitsemaan moraalisia kysymyksiä, koska hän tietää mitä tulee tapahtumaan, eivätkä hänen tietämänsä asiat ole hyväksi skoteille. Päinvastoin, Claire tietää että tulossa on vallankumous, joka ei pääty klaanien osalta hyvin, mikä johtaa hänet vaikeaan tilanteeseen.

Kuten sanoin jo aikaisemmin kirja ei ollut menettänyt mitään näiden vuosien aikana, kun en ollut lukenut sitä. Tosin täytyy myöntää, että olin unohtanut suuren osan kirjan tapahtumista, mutta siinä ne samalla kuitenkin muistuivat mieleeni kun luin kirjaa eteenpäin. Ja nyt haluan sitten lukea myös seuraavankin osan, vaikka en ihan täysin ole koskaan hyväksynyt kaikkia sen tapahtumia, mutta no, sille ei voi oikein mitään.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan, jos pitää rakkaustarinoista, sekä historiallisista romaaneista ja loistavasta tarinankerronnasta.

Arvosana: *****

P.s. Sain juuri 30 koetusen valmiiksi

1 kommentti:

  1. Apua, minä luin tämän jokin aika sitten ja pakko sanoa, että en kyllä tykännyt yhtään :D

    Mutta hauskaa toki lukea näitä kehuviakin arvioita. Vaikkei niihin voikaan yhtyä.

    VastaaPoista