perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kellontekijän tytär - Kate Morton


Nimi: Kellontekijän tytär
Kirjailija: Kate Morton
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 557

Hävettää kuinka pitkä aika siitä on, kun olen viimeksi lukenut kirjan kunnolla. Mutta muu elämä tuli tiele, sekä kännykkä. Kuinka paljon olenkaan tuhlannut sen katsomiseen ja netistä tarinoiden lukemiseen. Nyt kuitenkin vihdoin tartuin vanhan kunnon kovakantiseen kirjaan. Ostin äidilleni äitienpäivälahjaksi Kate Mortonin uusimman pieni taka-ajatus mielessä, että lukisin sen itsekin jossain vaiheessa. No nyt se sitten tapahtui.

Kellontekijän tytär kertoo erään kartanon tarinan, jossa tapahtui jotain kauheaa vuonna 1862 kesällä. Vuonna 2017 arkistonhoitaja löytää vanhan laukun, jonka sisällä on luonnoslehtiö ja vanha kuva ihastuttavasta naisesta. Elodie alkaa tutkia asiaa tarkemmin ja päätyy löytämään Birchwoodin kartanon ja sen historian. Tarina poukkoilee usean eri ajan välillä, kertoen useista henkilöistä ja kuinka kartano on muuttunut vuosien aikana.

Täytyy sanoa, että vaikka olen Kate Mortonin suuri ystävä, niin jotenkin tämä kirja jätti minut kylmäksi. Se alkoi lupaavasti, mutta minulle loppu oli suuri pettymys. Normaalisti Mortonin kirjat yllättävät minut täysin, mutta tässä kirjassa se yllättävyyden sävy oli kokonaan poissa ja minusta loppusuorastaan lässähti ja juonen pätkät sidottiin erittäin hätäisesti yhteen.

Ei kirja siltikään huono ollut. Se oli ihana tarina, joka oli kerrottu virkistävästä näkökulmasta. Odotin pahinta yhden henkilön osalta, mutta sellaista ei tullutkaan. Kokonaisuutena kirja oli oikein mukavaa luettavaa, kunhan vain pääsin pettymykseni yli.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti