lauantai 20. lokakuuta 2018

Belgravia - Julian Fellowes


Nimi: Belgravia
Kirjailija: Julian Fellowes
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 477

Belgravia on pukudraama sijoittuen Napolonien sotien aikaan, sekä parikymmentä vuotta niiden jälkeen. Kaikki alkaa kun nousukkaan tytär, Sophia rakastuu aatelispoika Edmundiin. Nuorten romanssi kuitenkin keskeytyy Waterloon taisteluun, mutta jättää jälkensä kahteen perheeseen. Hypätään ajassa noin kaksivuosikymmentä eteenpäin, kun kirjan tarina vasta alkaa.

Kirja sijoittuu Englantiin, jossa aatelisilla ovat omat sääntönsä ja häpeänsä. Naisilla nämä säännöt ovat vielä ankarammat kuin miehillä ja tarina kietoutuu siihen faktaan. Sophian perhe on nousukas ja se mitä tapahtui ennen Waterloon taistelua painaa heitä vieläkin. Edmundin perhe ei sitä katsele kovin hyvällä, vaikka Sophian isä onkin hyödyllinen ihminen muuten.

Tarina oli ihan ok. Odotin siltä ehkä hieman enemmän. En täysin pystynyt samaistumaan henkilöhahmoihin ja odotin oikeastaan enemmän romanssia puolta, mitä ei lopulta ollut niin paljon. Yllättävä kirja oli. Juonenkäänteet olivat sopivia, mutta jokin ei vain napannut. Kirjailija on ollut luomassa Downton Abbeya ja luin hänen sukulaistyttönsä Jessica Fellowesin kirjan vastikään.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti