keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Uusi maa - Margaret Atwood


Nimi: Uusi maa
Kirjailija: Margaret Atwood
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 559

Olen elossa. Ollu aika intensiiviset neljä kuukautta takana ja kirjoja en ole ehtinyt lukemaan. Joululoma meni reissatessa ja töissä, ja sen jälkeen olen ollu töissä, työharjottelussa ja kirjottanut opinnäytetyötä samaan aikaan. Kirjastoonkin pääsin oikeasti vasta eilen hakemaan jotain ei johtamiseen liittyvää, vaikka tuli sieltä yksi johtamiseenkin liittyvä kirja haettua.

Ensimmäisenä otin käsittelyyn Margaret Atwoodin Uusi maa -kirjan, joka päättää hänen dystopia trilogiansa. Se jatkaa tarinaa siitä mihin Herran tarhurit ja Oryx ja Crake jäivät. Ihmiskunta on tuhottu, jäljellä on enää muutama ihminen, sekä keinotekoisesti luodut crakelaiset, jotka näyttävät ihmisiltä mutta tietyt ominaisuudet ovat erilaisia.

Kirja keskittyy selviytymiseen ja se on kerrottu entisen herran tarhurin Tobyn näkökulmasta, mutta toisena tarinana rinnalla kulkee Zebin ja Aatamin tarina. Kuinka Herran tarhurit saivat alkunsa ja mitä kaikkea Zeb ehti elämässään kokea ennen ruttoa.

Tarina sitoo nätisti yhteen kaksi edellistä kirjaa ja luin sen melkein yhdellä kertaa. Nukuin vain välissä ennen kuin jatkoin. Kuten kaikki muutkin Atwoodin kirjat myös tämä vetäisi minut mukanaan. Ainoa vain, että edellisten kirjojen lukemisesta oli jo kulunut aikaa niin tietyt yksityiskohdat olivat unohtenuut ja hieman hankaloittivat lukukokemusta.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti