tiistai 19. huhtikuuta 2016

Shadow of Night - Deborah Harkness


Nimi: Shadow of Night
Kirjailija: Deborah Harkness
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 645

Kuinka kivaa on vain lukea päivät pitkät. Tällä kertaa sain luettua Deborah Harknessin All Souls-trilogian toisen osan, mikä nappasi minut mukaansa. Ainoa vain että edellisen osan lukemisesta on neljä vuotta aikaa, piti oikein tarkistaa arkistoista, joten kaikki oli unohtunut.

Shadow of Night jatkaa siitä mihin Lumottu jäi. Matthew ja Diana ovat matkanneet menneisyyteen etsimään kirjaa nimeltä Ashmole 872, jota sanotaan myös Elämän kirjaksi, ja huhun mukaan se sisältää vastaukset demonien, vampyyrien ja noitien olemassa oloon. Nykyisyydessä kaikki ovat etsimässä sitä ja Diana tietää kirjan olin paikan.

Mutta elämä menneisyydessä ei ole helpommasta päästä, varsinkaan kun on noita, joka ei tiedä voimistaan mitään ja on vielä naimisissa vampyyrin kanssa, mikä on kiellettyä. Diana erottuu joukosta, eikä heidän tehtävänsä Matthewin kanssa olekaan niin yksinkertainen mitä se alunperin vaikutti. Uudet vaarat ja uudet ystävät auttavat kaksikkoa heidän tehtävänsä valmistelussa.

Kirja koukutti minut jälleen puoleensa, kuten muistan myös ensimmäisen tehneen. Ainoa vain, että neljän vuoden välin jälkeen oli hieman hankala muistaa yksityiskohtia mitä ensimmäisessä kirjassa oli tapahtunut. Plus lisäksi vaihdoin kielen englanniksi, että kaikki termitkään eivät olleet hallussa. Mutta silti tarinassa pysyi hyvin mukana ja ensimmäinenki kirja palautui joten kuten muistiin.

Ainoa miinus on siinä, että loppu oli aika tykitystä ja jotain olisi voinut tiputtaa pois. Tai siis tuntui että tietty tapahtuma oli vain lisätty toiminnan saamiseksi, mutta se ei edistänyt juonta mitenkään. Tai no auttoi se hahmokehityksen kannalta, mutta silti minusta se ampui jotenkin yli.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti