sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Scarlett - Alexandra Ripley


Nimi: Scarlett
Kirjailija: Alexandra Ripley
Julkaisuvuosi: 1991
Sivumäärä: 831

Kaipasin jotain nostalgista luettavaa kun kävin viimeksi kirjastossa. Sattumalta silmiini osui palautettujen kirjojen Scarlett, joka on tavalaan jatko-osa Tuulen viemälle ja päätin pitkästä aikaa lukea sen. Luin sen monta kertaa ollessani ala-asteella ja olin täysin rakastunut siihen, sen onnellisen lopun takia, joten luulin olevani hieman pettynyt nyt vanhempana kun luin sen taas.

Kirja jatkuu siitä mihin Tuulen viemä jäi. Melanie on kuollut, Rhett on jättänyt Scarlettin ja kaikki muukin menee Scarletin kannalta päin prinkkalaa, mutta hän on erittäin vakuuttunu siitä että saa Rhettin takaisin ja kaikki on hyvin sen jälkeen. No Rhett ei teekkään niin kuin Scarlett olettaa ja Scarlett joutuu tekemään omia suunnitelmiaan. Monen mutkan kautta Scarlett päätyy Irlantiin etsimään omia juuriaan ja kasvaa siellä jopa aikuiseksi.

Täytyy sanoa, että en pettynyt kun olin päässyt kirjan loppuun. Se oli aivan yhtä hyvä kuin ala-asteellakin, ellei jopa parempikin. Tosin osa muistikuvistani oli hieman vääristyneitä, koska oletin Irlannin vievän hieman enemmän kirjasta tilaa mitä se lopulta vei, mutta ei se haitannut.

Tosin loppu sai minut haluamaan novellin tai pienen tarinan siitä, miten Scarlettin elämä jatkui kaiken tapahtuneen jälkeen. Palasiko hän Amerikkaan vai lähti kiertelemään maailmaa.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti