sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Septimus Heap Tuli - Angie Sage


Nimi: Septimus Heap: Tuli
Kirjailija: Angie Sage
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 460

Septimus Heap-sarjan viimeinen osa, joten oli pakko lainata se kirjastosta ja lukea, koska olen seurannut tätä sarjaa jo monta vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti. Ja nyt se on sitten ohi. Kirja jatkaa sarjan tarinaa. Linnassa on taas alkemisti, Marcellus Pye, joka suunnittelee tulen uudelleen sytyttämistä saadakseen kaksinaamaisen sormuksen viimein tuhotuksi.

Kirja on täynnä seikkailuja ja tapahtumia joihin Septimus ja kumppanit joutuvat, kun kaksinaamaisen sormus on aloittanut kääntymisen takaisin kahdeksi velhoksi, joita he olivat tuhat vuotta sitten ja samalla sidotaan kaikki juonenpätkät kiinni mitä edellisissä kirjoissa on jätetty auki.

Pidin kirjasta, se oli oikein mukavaa luettavaa tässä helteessä. Kevyttä ja kirjailija on onnistunut lopussa, eikä mitenkään pilannut sarjaa, kuten muutamat kirjailijat ovat viimeisissä kirjoissa tehtiin, eikä tehnyt myöskää mitään perusratkaisuja.

Odotin koko sarjan ajan että Jenna ja Septimus päätyisivät yhtään tai oikeastaan oletin näin, koska yleensä niin käy, mutta sain huokaista helpotuksesta, vaikka ehkä hieman petyinkin, kun he löysivät kiinnostuksen kohteet muualta. Mukava nuorten kirjasarja.

Arvosana:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti